Bedrijven

Bereik je klanten op een nieuwe manier

Malkander Ede

Malkander ondersteunt en faciliteert initiatieven en netwerken, legt verbindingen tussen mensen en organisaties en bevordert een klimaat waarin mensen tot hun recht komen.
Malkander is daarom ook één van de mede initiatief nemers van Scherm van Ede.

Netwerk Dien je stad

Netwerk Dien je Stad is een lokaal jongeren vrijwilligersnetwerk dat hulp en netwerk biedt aan mensen die weinig of geen netwerk hebben. Dien je Stad richt zich speciaal op jongeren die in de gemeente Ede wonen en alleen of met anderen iets voor (kwetsbare) mensen willen betekenen.

Cultura

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede en omgeving. In de hoofdvestiging van Cultura aan de Molenstraat is het Theater gevestigd waar professionele voorstellingen bijzondere films worden geprogrammeerd. Alle activiteiten die worden georganiseerd zijn ook zichtbaar binnen de cube van Cultura.

Stichting Senioren Service Ede

Het is vast wel bekend, dat ene klusje die blijft liggen omdat je er erg tegenop ziet of omdat je het echt niet weet hoe je het aan moet pakken. Wanneer je ouder bent dan 60 jaar of wanneer je te maken heeft met een ziekte of handicap, kun je een beroep doen op de Senioren Service.

Banketbakkerij Onnink

Bij Banketbakkerij Onnink wordt het banket op ambachtelijke wijze bereid en dat verschil proeft je direct. Onze vakbekwame banketbakkers hebben nog liefde voor het vak en creëren dagelijks de heerlijkste lekkernijen. Voor het actuele aanbod kunt je ook kijken op de Cube van de bakkerij.

Stichting Present Ede

Stichting Present brengt groepen mensen die zich incidenteel willen inzetten in contact met mensen die hulp nodig hebben, vanwege beperkte gezondheid, netwerk en financiën. Het doel is dat meer mensen vanzelfsprekend naar elkaar omzien. Via Scherm van Ede kunnen ouderen inmiddels hulp aanvragen en vrijwilligers kunnen zich via dit platform aanmelden.

De Zonnebloem Ede-Lunteren

Bij de Zonnebloem draait het om mensen.

Mensen ontmoeten voor een praatje bij een kopje koffie. Onder de mensen zijn. Samen iets leuks doen. Een dagje weg, er op uit. Ook met rolstoel of rollator is er gezelligheid bij de Zonnebloem.

Het Rode Kruis Ede

Het Rode Kruis Ede is een van de 245 lokale afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis Ede staat ten dienste van de Edese gemeenschap op het gebied van Noodhulp en van Zelfredzaamheid. Met maar liefst 125 enthousiaste mensen zetten zich daar geheel vrijwillig met hart en ziel voor in.

Dementie Gelderse Vallei

Dementie is een hersenaandoening die veel gevolgen heeft voor het dagelijks leven en voor het omgaan met andere mensen. Als je te maken heeft met dementie kan advies en begeleiding zeer welkom zijn. Deze cube  van de dementie Gelderse Vallei is bedoeld voor mensen die zelf met de ziekte te maken krijgen, voor hun naasten en voor mensen die in hun beroep met dementie te maken hebben.

Aware ICT diensten

Aware ICT diensten is een klein ICT bedrijf in Ede. Klanten zijn zowel bedrijven als particulieren. Aware ICT diensten biedt ondersteuning bij het gebruik van de computer, laptop, tablet, wifi en internet. Maar ook voor trainingen en advies kunt je natuurlijk bij ons terecht. We hebben weliswaar geen winkel maar kunnen vrijwel alle apparatuur en software leveren. Vraag er gerust eens naar.  

COSBO- Ede

COSBO-Ede behartigt de collectieve belangen van senioren. COSBO doet dat namens de vier ouderenbonden in de gemeente Ede. De afkorting COSBO staat voor Centraal Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen.

COSBO-Ede inventariseert knelpunten voor senioren in Ede en probeert deze op te lossen door gesprekken met vertegenwoordigers van verantwoordelijke organisaties en instellingen waaronder gemeente, woningcorporaties en zorginstellingen.

KBO- PCOB

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. KBO- PCOB maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.
KBO-PCOB draagt bij aan een krachtige positie van senioren. Zij maakt zich daar sterk voor, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.