Familie

Warm contact, dichtbij en veraf

Warm contact door moderne techniek

Contact met familie is altijd belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen hebben een druk leven, werk en gezin. Moderne techniek zoals tablets vergroot de mogelijkheden voor spontaan contact, samen spelen, even beeldbellen en plezier hebben met elkaar. Ook als je niet bij elkaar om de hoek woont.

En het helpt om te ondersteunen als het nodig is. Dichtbij, onder de knop. 

Een spelletje spelen.

Wat vroeger een spelletje Scrabble was, is nu Wordfeud. Gezellig samen rond de tafel is nu samen een App spelen.  Natuurlijk niet hetzelfde, maar nog steeds erg leuk. En je hoeft het niet te organiseren, het kan altijd en overal.

Binnen  Scherm van Ede zijn aan aantal spellen aanwezig, en kunnen andere spellen toegevoegd worden. Veel plezier! 

Mantelzorg, ook op afstand.

Zorg en begeleiding voor ouderen is belangrijk om thuis te kunnen blijven wonen. Afstemmen tussen kinderen onderling, communiceren met buren, vrienden en zorgverleners: het kan allemaal. Maak een groepsapp aan, eventueel voor verschillende onderwerpen, en houdt de juiste personen geïnformeerd. Stem taken af en zorg voor opvolging.

Standaard zijn er ook cubes beschikbaar die het nog gemakkelijker maakt om af te stemmen, ook bij privacy-gevoelige zaken. 

Zorg voor elkaar

Via Scherm van Ede zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk. Emailen, beelbellen en op de hoogte blijven hoe het gaat. Of met slimme cubes zien of de medicijnen ook ingenomen zijn.  Een actief leven, ondersteund door anderen die om je geven.   

Samenwerken 

Via een gedeelde agenda, familieforum of zorgschriftje kunnen taken en activiteiten gedeeld worden. Tussen familieleden, maar ook met buren, vrienden en zorgverleners. Iets wat nu ook al gebeurt, maar dan alles mooi en ovezichtelijk bij elkaar. En veilig.  

Vind producten en diensten

Op Scherm van Ede zijn lokale leveranciers en dienstverleners aanwezig. Een breed aanbod dat maandelijks groeit: winkels, klussen- en comfortdiensten.  Speciaal geselecteerd voor jou en je naaste. Vertrouwd, dichtbij en goed.