Gezocht: Senioren in Ede Bennekom

 Gezocht: senioren in Bennekom en Ede voor een project over spieren en spierkracht

Vijfenzestigplussers die minder kracht ervaren dan voorheen kunnen meedoen in een onderzoeksproject van Wageningen Universiteit dat wordt uitgevoerd met zorgdienstverlener Opella. Kosten dagelijkse activiteiten zoals traplopen of opstaan uit een stoel u meer moeite? Meld u aan!

Wageningen Universiteit en Opella voeren in 2017 en 2018 een wetenschappelijk onderzoeksproject uit, genaamd ‘ProMuscle in de Praktijk’. Dit project combineert krachtoefeningen en eiwitrijke voeding voor 65-plussers en kijkt naar veranderingen in spieren en spierkracht. Twee groepen worden vergeleken. Een groep zonder krachttraining en aangepaste voeding en een groep die onder begeleiding aan de slag gaat met training en persoonlijke voedingsadviezen.

U komt in aanmerking voor deelname als u 65 jaar of ouder bent; zelfstandig woont in Gemeente Ede en merkt dat u minder kracht heeft dan voorheen of meer moeite heeft met dagelijkse activiteiten. Het project start begin maart 2018 in Ede.

We nodigen u van harte uit om mee te doen. Iedereen die meer wil weten over dit mooie project kan contact opnemen met de onderzoekers van Wageningen Universiteit. Neem contact met ons op per e-mail: promuscle@wur.nl  of belt u naar 06 1461 5476.

Het onderzoeksproject ‘ProMuscle in de Praktijk’ is een grote studie die ook wordt uitgevoerd met zorggroepen in Apeldoorn, Epe, Ermelo en Harderwijk. In totaal zijn er straks zo’n tweehonderd mensen bij betrokken. Deelnemers in andere gemeenten zijn positief over het programma. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan leefstijlbegeleiding om de vitaliteit van senioren te bevorderen geoptimaliseerd worden. In dit onderzoek werken Opella en de Gemeente Ede samen met Wageningen Universiteit & Research. Andere partners zijn bedrijven, de Alliantie Voeding in de Zorg en ook Zilveren Kruis Achmea volgt dit project aandachtig.

ProMuscle contact: promuscle@wur.nl, 06 1461 5476. Onderzoeksmedewerker Berber Dorhout.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 november 2017