Scherm van Ede officieel van start: inwoners Ede digitaal verbonden

Onder grote belangstelling is op 22 maart het Scherm van Ede gelanceerd. Wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins en mevrouw Anneke Rijntjes hebben op een passende manier het Scherm van Ede geopend: online, tijdens een live verbinding tussen Cultura en de huiskamer.
Ook online kunt je plezier beleven, zo bewijzen de foto’s.

Een rechtstreekse verbinding tussen de 84-jarige mevrouw Rijntjes (thuis) en wethouder Gerrie Ligtelijn in Cultura betekende woensdag de lancering van het Scherm van Ede. De start van een digitaal platform dat het leven van ouderen in de gemeente Ede makkelijker, leuker en overzichtelijker moet maken.
Het Scherm biedt eenvoudig en veilig toegang tot producten, diensten, (lokaal) nieuws en informatie. Bovendien geeft het bij uitstek de mogelijkheid om contacten aan te gaan en te onderhouden. Met familie en vrienden, maar ook met vrijwilligers, mantelzorgers en (zorg)organisaties. Het platform is naar eigen wens in te richten. Ouderen die geen ervaring hebben met internet, krijgen training en begeleiding, waardoor iedereen gebruik kan maken van alle mogelijkheden, zoals spellen, beeldbellen, slimme zorg en ondersteuning. Scherm van Ede is een initiatief van de gemeente Ede, Malkander, Cosbo en Fresh Idea Factory.

Voor een uitgebreid krantenverslag, kijk ook op Edestad.nl

Cultura, 22 maart 2017, copyright Freek Wolff

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

23 maart 2017