Trainers gezocht

VOOR HET VERSTERKEN VAN ONZE TEAMS

Zijn wij op zoek naar een

Trainer voor Scherm van Ede

Omdat iedereen verbonden wil blijven met zijn omgeving!

Het Scherm van Ede wordt binnen de gemeente ingevoerd door welzijnsorganisatie Malkander, COSBO (ouderenbonden) , gemeente Ede en Fresh Idea Factory. Het Scherm van Ede heeft als doel om (oudere) mensen in de gemeente Ede te verbinden met hun netwerk in hun omgeving.  Contact met familie, buren, vrienden, informele organisaties en formele organisaties komen samen op een digitale omgeving. Simpele bediening, betrouwbaar en voorspelbaar: dat staat voorop. Met een goede training en begeleiding maken ouderen een goede start. En daar hebben we jou bij nodig.

Trainer M/V vrijwilliger

In Ede zijn diverse locaties waar trainingen worden verzorgt. Elke locatie heeft een eigen team vrijwilligers. Wij zoeken mensen die het een uitdaging vinden om onderdeel te worden van zo’n team. Zij trainen kleine groepen ouderen. Stapje voor stapje maak je de doelgroep bekend met het gebruik van een tablet, laptop of computer. Je leert de doelgroep het gebruik van het apparaat en het programma waarmee hun wereld wordt vergroot.

Wat vragen wij van jou?

Natuurlijk heb jij affiniteit met de doelgroep en met de digitale wereld. Je hebt geduld en kan op een rustige manier uitleg geven aan een kleine groep (maximaal 5 mensen). Je blijft de mensen stimuleren om te leren, ook als het even niet zo makkelijk gaat. Je zorgt tijdens de training ook voor de onderlinge verbinding tussen de groepsleden en daagt hen uit om gezamenlijk te oefenen als ze weer thuis zijn.

Wat mag je van ons verwachten?

Je krijgt zelf een training over het systeem en hoe je de trainingen kan gaan geven. Iedere  deelnemer krijgt een duidelijke handleiding en jij krijgt als trainer een handleiding die daarop aansluit. Je bepaalt zelf of je na de training zelf wil gaan trainen of dat je een keer mee wil kijken bij een training. We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor alle trainers waar je de ervaringen kunt delen en van elkaar kunt leren.

Hoe kan jij je aanmelden?

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar schermvanede@gmail.com . Door jouw inzet vergroot je het netwerk van vele mensen die dat hard nodig hebben!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

28 januari 2018