Sociaal werk & vrijwilligers

Samenwerken en communiceren was nog nooit zo gemakkelijk

Online sociaal contact 

Met Scherm van Ede krijgen professionals en vrijwilligers er een nieuw en modern hulpmiddel bij. Voor sociale verbinding in de wijk, andere manieren van communiceren en voor meer samenwerking tussen organisaties. 

Het belangrijkste is dat (kwetsbare) groepen beter geïnformeerd kunnen worden en betrokken raken, en dat de sociale verbinding tussen mensen ook via de digitale weg versterkt worden. Dat lukt niet zomaar: binnen Ede doen richten we ons juist op dié mensen die het hard nodig hebben. Eenzaamheid bestrijden, mensen verbinden, sociale cohesie vergroten. 

 

Steeds meer digitaal

We leren mensen om te gaan met een tablet, zodat ze zelfstandig en vertrouwd gebruik kunnen maken van Scherm van Ede.

Nieuws, infomatie van organisaties en instanties, communicatie en activiteiten: steeds meer gaat via het internet.  Wij maken de wereld van mensen groter, helpen om zelfstandigheid te behouden ook in deze complexe wereld.

Inzet van vrijwilligers

Het koppelen van hulpvragen aan het aanbod van organisaties en vrijwilligers is een belangrijke taak van welzijnsorganisaties. Het coördineren en afstemmen rondom individuen of groepen is soms lastig. Juist omdat er meer mensen betrokken zijn.

Scherm van Ede helpt om communicatie te verbeteren. En het betrekt de hulpvrager zelf: niet praten over, maar praten met.



Beeldbellen

Een beeld zegt meet dan 100 woorden. Dit geldt ook voor beeldbellen. Daarom staat beeldbellen ook voorop tijdens trainingen met gebruikers. Niet alleen nuttig voor contact met zorg en begeleiding, maar erg leuk met familie en (klein)kinderen.

Informatie op maat

De flexibiliteit van Scherm van Ede is groot. Dat betekent ook dat de juiste informatie aangeboden kan worden.  Voorzieningen, hulpmiddelen, financiën of gezondhied. Bij vragen of onduidelijkheden kan direct contact opgenomen worden.

Scherm van Ede client centraal

Effectief samenwerken

De burger, mens of cliënt betrekken in de communicatie. En daarmee mede-verantwoordelijk maken en houden. Binnen Scherm van Ede zijn hiervoor standaard cubes beschibaar, zoals een zorgschrift of familieforum.